Followers

Thursday, July 28, 2011

Projek Pemutihan


Ada yang terperanjat ke dengan tajuk di atas tu.
Jangan takut ye....andai ada PATI kat sini
mummy bukan buat projek pemutihan yang itu,
mummy buat ni projek pemutihan untuk perabut mummy.
Dah boring dah meja konsol ni warna cokelat nak tukar pula
jadi putih. Suruh mr. hubby p beli cat n berus.
Mula-mula mummy ingatkan kerja mengecat ni semudah yang dilihat....
tapi bila dah buat sendiri..baru tau..


Meja konsol mummy sebelum di makeover

Dah alihkan barang2...bersiap utk dimakeover...

sebahagian kakinya...

dah siap lapisan pertama...aduhhhh memang
memenatkan...

Akhirnya...taraaaa padankan dengan cermin
yang dah lama mummy beli...
yang penting mr. hubby puji...katanya baru nampak rupa meja..
kalau tak rasa gelap je dalam rumah.....
hahaha beli jiwa la tu...

7 comments:

atie said...

Cantiklah, guna cat apa yer??? dah lama nak cat meja konsul camtu tapi tak berani.Nampak kemas cat tu...cam beli baru.serius!!!!!!!

zures said...

atie...mr.hubby beli cat yang murah je rasanya mummy tak ingat brand dia tp jenis yang high gloss. Jenis cat minyak...

Mama Gee said...

lawaaa aaaa mummy..... :)

zures said...

Mama Gee...terimakasih Mama Gee

syariza09 said...

cantik meja..putih berseri..kretip :)

zures said...

syariza09....nak beli yang putih mahal..so terpaksalah kreatipkan diri...

Salmiza-Hafis said...

Wah..cantik la kak...meja konsol sy pun nk cat putih..tp blm puas lg nk pakai..tp mmg ada cita2..hihi

Post a Comment