Friday, April 30, 2010

FRIDGE MAGNET

Fm dari Sabah bah...
Koleksi bunga pakma
Ada sesiapa berminat nak exchange ke
boleh tinggalkan komen kat bawah ye.

Thursday, April 29, 2010

SHABBY BEDROOM

Shabby Chic Bedroom Idea #1: The use of stripes painted on the walls is a great way
to add some interest to this neutral color scheme, not to mention a great way to
decorate on a budget. Remember paint is one of your cheapest and best
decorating tools.



Shabby Chic Bedroom Idea #2: Notice in both bedroom pictures #2 and #3 the mix of creamier shades on the furniture and more white within the walls and bedding.
This keeps the look from being too stark, and gives a warm
feel to these rooms.


Shabby Chic Bedroom Idea #3: The slipcovered rocker is a great accent piece in
this room. Slipcovers are a common decorating accent with all cottage
home styles.


Shabby Chic Bedroom Idea #4: Another example of a great Shabby Chic style room.
The use of white bead board on the wall adds so much to the cottage feel.

More shabby chic decoration click here

Tuesday, April 27, 2010

YANG DITUNGGU DAH TIBA

Happy sangat hari ni bila barang yang dioder telah selamat sampai.
Floormate 2+1 yang aku oder dari kedai WBS Deco Online Shop,
memang cantik.
Sesiapa yang nak beli Floormate ni boleh ke blog Kak Azlina ye.


(bungkusan yang telah diterima)


Inilah isi dalam dia.

Display jap...ewah...ewah...tak sabar-sabar.

Terimakasih Kak Azlina...barang dah selamat sampai ke tangan zu
pada hari ini dengan selamatnya.
Lain kali boleh oder barang lain pula ye.






Monday, April 26, 2010

SWEET BETUL RUMAH ORANG PUTIH NI...

Kenapa rumah orang putih cantik-cantik?
Walaupun dengan hanya menggunakan warna
putih namun setiap idea hias yang diketengahkah
mesti menarik dan membuatkan mata terpukau melihat.
Berikut antara gambar-gambar yang menarik yang boleh
dijadikan idea untuk dekorasi rumah anda.

Untuk melihat lebih banyak gambar menarik sila ke
blog deko ini.
Inspiration For Decoration.




Monday, April 19, 2010

MAKEOVER BUFFET N HUNTCH

Asalnya meja study anak zures tapi dah tak pakai. So panjang je akalnya
nak begger-begger benda tu. Kasi tempek cat sikit.
Susun-susun barang apa yang ada je dulu. Nanti dah ada
barang english zures ubah balik deko dia ya.
Yang bawah takleh ambil gambar...sebab bersepah...hehehe abaikan jelah ye.

Jumpa lagi...

Thursday, April 15, 2010

HASIL RONDAAN KE KEDAI PERABOT BAHAGIA

Biasalah bila tibanya hari minggu...punggung rasa panas je duduk kat rumah.
Mana nak pergi ye...
Destinasinya...
KEDAI PERABOT BAHAGIA.
Kebetulan ada pulak offer
tak sahlah kalau pulang tangan kosong....
dan akhirnya inilah yang aku bawa pulang.


Dah lama dah kenen-kenen kerusi ni ngan cik abang.
Akhirnya dapat juga walaupun sendiri yang bayar hehehe.
Entah kena ke tak ngan konsep english aku ni...
Ada sesiapa boleh bagi cadangan tak camana nak bagi
nampak ke `englisan' kat area ni...
dekat kerusi merah yang nampak sikit tu
ada benda alah ni

Wednesday, April 14, 2010

YES...BARANG BARU DAH SAMPAI

Bungkusan yang baru tiba...beli dengan edisha salah seorang peniaga di Wanita Melayu

Siap dapat free gift lagi...tisu decoupage....bunga pink g2....bila lah nak jadi ni...
projek buat decoupage...

dan akhirnya

taaraaaaa

4 in 1 Kitchen Ware Set....cantik tak?
Cantik sangat....di mata kak zu...laaa

Friday, April 9, 2010

PROJEK YANG TAK SIAP

Hari ni nak story tentang apa ye....haaaa ni dia...akak nak cerita tentang key holder akak yang kat atas tu. Dah hampir setahun dah akak beli key holder tu...ingat nak di 'makeover' kan tapi hingga ke hari ni macam tu lah juga rupanya. Entah bilalah nak datang seru untuk mencantikkan benda tu. Kadang-kadang terfikir takut tak jadi..tapi bila melihatkan kawan-kawan yang buat cantiknya....Harap-harap dalam masa terdekat ni dapatlah akak buat...amin...

Wednesday, April 7, 2010

IMPIAN TERINDAH

Rumah impian aku...sweet sangat....agak-agak bila boleh jadi macam ni ye..?




Rumah aku sekarang....hadoi....berangan jelah...
pssst...langsir tu dah tukar tau yang ala-ala english gak
bunga-bunga kaler pepel. Nanti ada masa aku snapkan gambar ye..

Tahniah Adib Izzara

Alhamdulillah. Akhirnya seorang lagi artis telah selamat diijabkabulkan. Sekalung tahniah buat Adib dan Izzara Aisyah kerana dengan rasmi...