Thursday, July 19, 2012

Kalau dah boring...macam nilah jadinya...

Anak mummy tak berapa sihat. Demam, batuk dan lelah semua ada so mummy terpaksalah mengambil cuti emergency hari ini. Macam biasalah bila kat rumah kepala asik terfikir nak buat apa. Yang demam tetap demam...dah selesai bagi makan ubat dan setelah selesai masak mummy memulakan operasi.

Yezza...sebenarnya wallpaper rumah mummy ni uzur dah. Terkoyak sana sini dah cuma kewangan je yang belum mengizinkan untuk mummy tukar keseluruhan wallpaper ni. Kebetulan pula masa mummy online fb ada kawan jual wallpaper murah. So mummy grablah 3 gulung.

 Dah siap ada gam kat belakang. 


 Senang sebab kat belakang dah ada ukuran so lebih memudahkan kerja.

Pintu store ni wallpaper dulu dah koyak...mummy tampal je kat sini dulu.
Mmmmm boleh tahan juga di mata mummy tapi tak tahulah pada orang lain.

Ok Siap.....
ok tak kawan-kawan....tak berani nak pasang banyak-banyak takut tak jadi...
kena cari yang pakar juga pasang...

Monday, July 9, 2012

Cara Pengiraan Langsir Yang Betul

Mummy dapat ni dari fb sebagai panduan untuk mummy bila nak buat langsir nanti.
Kredit untuk kawan fb ye Hanny Madu Home Deco kerana share kan tip ni di dalam fb beliau.
Harap-harap dapat dijadikan panduan.



Berblogging sambil menonton selebriti chef...

Monday, July 2, 2012

Sejuk mata memandang

Dah lama mummy tak bersiarankan...
Blog mummy pun dah bersawang dah...
Hari ni mummy cuti kecemasan...badan rasa sakit-sakit
tu yang malas nak kerja...jadi ada masa sikit jenguk blog ni...
Anyway takde cerita baru sebenarnya...nak tempek gambar rumah pun
macam tu jugak...tiada perubahan pun...
so tengok jelah gambar rumah mem ni yang kaya dengan lace.
Sekarang ni peminat lace dah semakin ramai termasuklah
mummy sendiri...so boleh dijadikan panduan gambar ni...



Macamana pun putih2 ni merisaukan jugak kan...
Nak-nak kalo ada budak kecil...

Tahniah Adib Izzara

Alhamdulillah. Akhirnya seorang lagi artis telah selamat diijabkabulkan. Sekalung tahniah buat Adib dan Izzara Aisyah kerana dengan rasmi...